وزن بار مجاز هواپیما در پرواز های خارجی و داخلی - چمدانکده

وزن قانونی و مجاز بار مسافر در پرواز های داخلی و خارجی

بدون دیدگاه

همه ما وقتی که می‌خواهیم سفری به خارج از کشور داشته باشیم، یکی از دغدغه‌های ذهنی‌مان این است که وزن بار مجاز هواپیما در پرواز خارجی چقدر است. معمولا این قضیه که به ما چیزی به نام اضافه بار بخورد و ما هزینه ای بیش از آنچه انتظار داشته ایم پرداخت کنیم، کمی سفرمان را تلخ می‌کند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که هر هواپیمایی را که برای سفرمان انتخاب می‌کنیم، به دقت قوانین آن را مطالعه کنیم. با اینکه تقریبا بار مجاز پرواز خارجی در برخی از هواپیمایی های مطرح یکسان می باشد اما در نظر بگیرید که به هر حال هر شرکت هواپیمایی قوانین خاص خودش را دارد. در ادامه با چمدانکده همراه باشید تا به طور کلی در مورد بار مجاز پرواز خارجی و داخلی اطلاعات کاملی را به شما بدهیم.

در مقدار وزن بار مجاز هواپیما و پروازهای خارجی و داخلی بر اساس مسیر هوایی، شرکت هواپیمایی و کلاس پروازی انتخاب شده متفاوت است. وزن بار مجاز در هواپیما از ۲۳ کیلوگرم تا 40 کیلوگرم با توجه به موارد مذکور تغییر می کند. میزان بار مجاز در پروازهای خارجی پر استفاده که از فرودگاه امام خمینی به مسیر کشورهای اروپایی و آسیایی پرواز می کنند در هواپیمایی های مشهور ایرانی همچون ایران ایر، ماهان، امارات ایرلاین، قطرایرویز، ترکیش ایرلاین، ایرلاین اتحاد و دیگر شرکت های هواپیمایی بین المللی مشهور به شرح زیر است:

اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم که در پروازهای خارجی چه میزان باری را به شما اجازه می دهند که همراه داشته باشید، این بار حداکثر ۳۰ کیلو است. البته گاهی در بعضی از پروازها این بار به ۴۰ کیلو هم می رسد. یکی از نکاتی که باید در این مورد به آن توجه کنید این است که اگر یک شرکت هواپیمایی به شما اجازه بار ۴۰ کیلو را می دهد، معمولا هر یک چمدان شما نباید بیش از ۳۰ کیلو باشد؛ یعنی این ۴۰ کیلو را باید در دو چمدان حمل کنید. فلسفه پشت این قضیه این است که فردی که قرار است بار شما را حمل کند، اگر چمدانتان بیش از ۳۰ کیلو باشد برای سلامتی او مضر است. به هر حال به نظر می رسد که برای یک پرواز خارجی، ۳۰ یا ۴۰ کیلو بسیار مناسب می باشد. شرکت های هواپیمایی مختلفی در پروازهای خارجی این ۳۰ کیلو را در بلیط‌تان ذکر کرده اند.

میزان وزن بار مجاز هواپیما در پروازهای داخلی و خارجی

مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی و داخلی بر اساس مسیر هوایی، شرکت هواپیمایی و کلاس پروازی انتخاب شده متفاوت است. وزن بار مجاز در هواپیما از ۲۳ کیلوگرم تا 40 کیلوگرم با توجه به موارد مذکور تغییر می کند. میزان بار مجاز در پروازهای خارجی پر استفاده که از فرودگاه امام خمینی به مسیر کشورهای اروپایی و آسیایی پرواز می کنند در هواپیمایی های مشهور ایرانی همچون ایران ایر، ماهان، امارات ایرلاین، قطرایرویز، ترکیش ایرلاین، ایرلاین اتحاد و دیگر شرکت های هواپیمایی بین المللی مشهور به شرح زیر است:

  • پروازهای خارجی با بلیط کلاس اکونومی حداکثر تا ۳۰ کیلوگرم (یک چمدان)
  • پروازهای خارجی با بلیط کلاس بیزینس حداکثر تا ۴۰ کیلوگرم (دو چمدان)
  • پروازهای خارجی با بلیط فرست کلاس حداکثر تا ۵۰ کیلوگرم (دو چمدان)

این مقدار بار مجاز در پروازهایی که به مقصد قاره آمریکا انجام می شوند کمی بیشتر از این مقدار است و در بیشتر هواپیمایی ها تا ۴۶ کیلوگرم است. البته این مقدار برای پروازهای اکونومی است و در پروازهای بیزینس و فرست کلاس تا ۶۴ کیلوگرم افزایش می یابد. بعضی از ایرلاین های مشهور اروپایی نیز حداکثر وزن بار کمتری برای مسافران در نظر می گیرند و این مقدار در تمام کلاس های پروازی تا ۲۳ کیلوگرم است.

هزینه اضافه بار در پروازهای خارجی

حتما قبل از آنکه به فرودگاه بروید تا سفر خود را شروع کنید، وارد سایت شرکت هواپیمایی مربوطه شوید و اطلاعات مربوط به میزان بار مجاز و هزینه اضافه بار را به دست آورید. البته این اطلاعات در قسمت «baggage weight» بلیط هم نوشته شده و می‌توانید به آن سر بزنید. حالا که درمورد محدودیت‌های حمل بار شرکت هواپیمایی خود اطلاعات کافی را به دست آوردید، چمدان‌های خود را وزن کنید تا مطمئن شوید وزن آن بیشتر از حد مجاز نباشد. درصورتی که اضافه بار داشتید حتما زودتر به فرودگاه بروید تا با مشکلی مواجه نشوید.

پیشنهاد می‌کنیم که برای آنکه از هزینه بار اضافه به صورت دقیق باخبر شوید با آژانس مسافرتی خود و یا شرکت هواپیمایی که از آن بلیط خریدید تماس بگیرید و از آن‌ها سوال کنید. ایرلاین‌های ایرانی در پروازهای خارجی معمولا برای هر کیلوگرم بار اضافه 15 یورو دریافت می‌کنند. این قیمت ممکن است در مقاصد مختلف فرق کند پس حتما اطلاعات دقیق به دست آورید.

بیشترین سوالی که مسافران ممکن است داشته باشند این است که بار اصلی چه فرقی با بار دستی دارد؟ اصلا بار دستی چیست؟ جواب این سوال بسیار ساده است. هر مسافری این اجازه را دارد که به جز باری که تحویل قسمت بار هواپیما می‌دهد، وسایلی را به عنوان بار دستی با خودش به کابین هواپیما ببرد. این بار دستی که معمولا به چمدان کریان یا چمدان کابین معروف است باید ابعاد و حجم خاصی داشته باشد که در هر ایرلاین ممکن است متفاوت باشد. بطور کلی توصیه این است که مسافران چه در پروازهای داخلی و چه در پروازهای خارجی بار زیادی را با خود به کابین نبرند و فقط وسایل مهمی مثل لپ تاپ، مدارک مهم و اشیای گران قیمت را به عنوان بار دستی همراه داشته باشند. اگر می‌خواهید با هواپیما به جایی سفر کنید بهتر است حتما درباره بار دستی مجاز برای بردن به داخل کابین اطلاعات دقیق به دست بیاورید چون نداشتن اطلاعات امکان دارد باعث شود که قسمتی از بار خود را به ناچار تحویل بار هواپیما داده و اگر از میزان بار مجاز فراتر رود، مجبور شوید هزینه اضافه بار پرداخت کنید. طول و عرض و ارتفاع چمدان نباید بیشتر از 56، 45 و 25 سانتی‌متر بیشتر باشد تا بتوان آن را در محفظه‌ای که بالای هر صندلی قرار دارد، جا داد. همچنین وزن این بار باید بین 5 تا 7 کیلوگرم باشد که البته میزان وزن آن به ایرلاینی که شما انتخاب کردید و همچنین کلاس پروازتان بستگی دارد.

پس اگر می‌خواهید باری بیشتر از مقدار وزن بار مجاز هواپیما با خود به داخل کابین ببرید، به کلاس پرواز انتخابی‌تان دقت کنید. چون که در پروازهای بیزنس کلاس یا فرست کلاس می‌توانید بار دستی بیشتری تا 15 کیلوگرم به همراه ببرید. این را هم خوب است بدانید که گاهی هزینه بار اضافه در پرازهای اکونومی بیشتر از بلیط بیزنس یا فرست کلاس می‌شود، پس به خوبی در این باره تحقیق کنید.این را هم به خاطر داشته باشید که بار دستی را اصلا نباید جلوی پای خود یا زیر صندلی بگذارید چون برای خروج اضطراری مشکل ایجاد می‌کند.

لوازم ممنوعه

داخل کابین هواپیما مکانی عمومی محسوب می شود که علاوه بر «کارهایی که در هواپیما هرگز نباید انجام دهید!»، اقلامی هستند که هرگز نباید با خود به داخل کابین ببرید. برخی از لوازم ممنوعه را در لیست زیر ببینید:

  • لوازم تیز و برنده مانند چاقو
  • لوازم شکستنی
  • لوازمی که قابلیت اشتعال دارند مانند اسپری
  • مایع سفید کننده
  • مایع یا گاز فندک
  • انواع مختلف سخت ها
  • بسته های غذایی
  • کرم و لوسیون های آرایشی بیشتر از ۱۰۰ ml
  • باتری های اسیدی
  • اسپری های رنگ

لوازم پیشنهادی

لوازمی نیز وجود دارند که با آگاهی از بار مجاز پرواز خارجی بهتر است با خود به داخل کابین ببرید. به طور کلی این لوازم به شرح زیر هستند:

  • وسایل شخصی
  • لوازم با ارزش مانند طلا
  • کیف پول، کارت اعتباری، چک پول، پول نقد، کارت شناسایی
  • داروهای مورد نیاز مسافر با مجوز پزشکی
  • عینک های آفتابی و یا طبی
  • لوازم آرایشی و بهداشتی
  • لوازم الکترونیکی از قبل تلفن همراه، لپ تاپ، تبلت، دوربین
  • غذای کودک و لوازم بهداشتی مورد نیاز

در این مقاله از مجله چمدانکده سعی کردیم تا اطلاعات مفیدی درباره حداکثر بار مجازی که می‌توانید در پروازهای داخلی و خارجی به همراه خودتان ببرید و همچنین نرخ هزینه اضافه بار به شما بدهیم. به امید آنکه این اطلاعات برای شما مفید باشد. پیشنهاد می‌کنیم حتما قبل از آنکه سفر خود را با هواپیما شروع کنید این مطلب را با دقت مطالعه کنید تا اطلاعاتتان کامل شود و به مشکلی بر نخورید.

برچسب
سنگینی چمدانلوازم ممنوعه هواپیمانکات مهم فرودگاهیهزینه بار اضافی در فرودگاه
دسته بندی دانستنی سفر

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

0
    0
    سبد سریع
    سبد شما خالی استصفحه فروشگاه